Hier woon ik, waar woon jij? 7 juli 2019

Op zondag 7 juli organiseerde NME Culemborg een activiteit over dierenwoningen. De activiteit met als titel ‘Hier woon ik, waar woon jij?’ vond plaats op kinderboerderij De Heuvel en trok zo’n 300 bezoekers.

Gedurende deze middag stond de vraag centraal hoe mens en dier wonen. Hoe zien de huizen van de verschillende dieren eruit? Op deze vraag vonden de kinderen zelf hun antwoord door diverse onderdelen tijdens deze middag. De kinderen konden aan de hand van een estafettespel het juiste dier naar de juiste woning brengen. Ze mochten hun eigen droomhuis knutselen. Ook zijn er diverse egelhuisjes ontworpen. Binnenkort komt er een egelhuis in de natuurtuin zodat de egels een beschutte plek kunnen vinden op de kinderboerderij. Dieren laten sporen achter in de natuur. Op de kinderboerderij waren deze dag diverse diersporen te ontdekken. Op De Heuvel hangen diverse nestkasten. De bezoekers konden de route langs de nestkasten lopen met een informatievel. Er was veel belangstelling voor de reuzeslakken, reuzeschildpadden, de miljoenpoot en de kleine python die aanwezig waren. En uiteraard deden de kabouters ook allemaal weer mee met een toepasselijke vraag op hun buik.

Wil jij ook meehelpen voortaan?
Wij zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers die de bestaande groep kunnen versterken. Hoe meer vrijwilligers er meewerken tijdens een activiteit, hoe meer uitdagende onderdelen we kunnen uitwerken. Ook voor de projectgroep die de thema’s bedenkt en de programma’s in elkaar zet, zijn we naarstig op zoek naar versterking. Heb je interesse, stuur een mailtje naar: p.hoevenaars@culemborg.nl