Schaapscheerdersfeest 1 juni 2019

Op zaterdag 1 juni tussen 12.00 en 16.00 uur vond het jaarlijkse Schaapscheerdersfeest plaats op kinderboerderij De Heuvel. 350 mensen brachten een bezoek aan deze jaarlijks terugkerende activiteit.

De gemeente Culemborg zet op diverse plekken schapen in om het openbaar groen op een natuurlijke manier kort te houden. Al deze schapen werden op 1 juni naar de kinderboerderij vervoerd. Daar werden ze verlost van hun dikke wintervacht. De schaapscheerders knipten alle schapen handmatig. Eén schaapscheerder liet zien hoe de schapen machinaal geschoren kunnen worden. Naast dit schouwspel op het plein bij de schaapskooi was er voor kinderen nog van alles te doen:  kinderen konden zich laten schminken en er was een leuke wedstrijd waarbij het gewicht van een schaap geraden moest worden. Er werden ‘scheerschuimschaapjes’ gemaakt, de koe werd gemolken, er werden broodjes gebakken en ritjes op een pony gemaakt.

Op het plein van de kinderboerderij was een minibraderie. Hier konden de bezoekers een wolspinster het werk zien. Syndion en Prezzent waren aanwezig met hun dagbestedingscliënten. Deze cliënten bakten en verkochten hamburgers. Daarnaast verkochten zij zelfgemaakte producten.