Op reis door je lijf 2 juli 2017

Op zondag 2 juli organiseerde NME Culemborg een activiteit over het menselijk lichaam. 600 bezoekers, jong en oud, hebben veel geleerd over de werking van het lichaam. Burgemeester van Grootheest kwam uitgebreid kennis maken.

NME Culemborg nam tijdens haar laatste activiteit vóór de zomervakantie het menselijk lichaam onder de loep. Door middel van een uitgezet parcours leerden de kinderen hoe het hart en de longen werken, hoe het bloed door het hele lichaam wordt getransporteerd en hoe de organen van zuurstof worden voorzien. Voordat ze het parcours aflegden konden ze hun eigen hartslag beluisteren met een stethoscoop. Een mooie ervaring voor menigeen. Eén van de aanwezige kinderen beluisterde de hartslag van de burgemeester.

De robotquiz was erg in trek. De kinderen moesten de robot voorprogrammeren zodat hij de goede weg aflegde naar het juiste dierenplaatje. Aan de knutseltafel werd fanatiek gewerkt aan het maken van een skelet van wattenstaafjes. Zo leerden de knutselende kinderen waar de diverse botten in het lichaam zitten. De werking van de longen werd ook geïllustreerd bij de knutseltafel. De kinderen konden hun kennis over en lenigheid van hun eigen lichaam testen tijdens het spelen van orgaantwister. En uiteraard waren er weer uitdagende vragen over het thema op de buiken van de kabouters.