Schaapscheerdersfeest 2 juni 2018

Schaapscheerdersfeest op De Heuvel

Op zaterdag 2 juni vond het jaarlijkse Schaapscheerdersfeest plaats op kinderboerderij De Heuvel. Bijna 900 bezoekers kwamen een kijkje nemen.

De gemeente Culemborg zet op diverse plekken schapen in om het openbaar groen op een natuurlijke manier kort te houden. Al deze schapen werden op 2 juni naar de kinderboerderij vervoerd. Daar werden ze verlost van hun dikke wintervacht.
De schaapscheerders knipten alle schapen handmatig. Eén schaapscheerder liet zien hoe de schapen machinaal geschoren kunnen worden.
Naast dit schouwspel op het plein bij de schaapskooi was er voor kinderen nog van alles te doen:  kinderen konden zich laten schminken en er was een leuke wedstrijd waarbij het gewicht van een schaap geraden moest worden. Ze mochten zelf een ‘scheerschuimschaapje’ scheren, de koe melken, een broodje bakken of een ritje op een pony maken.

Op het plein van de kinderboerderij was een minibraderie. Hier konden de bezoekers een wolspinster en iemand die wol vilt aan het werk zien. Syndion en Prezzent waren aanwezig met hun dagbestedingscliënten. Deze cliënten bakten en verkochten hamburgers. Daarnaast verkochten zij zelfgemaakte producten.

Om het feest compleet te maken kon er ijs gekocht worden en was er een draaiorgel aanwezig gedurende de middag.