Leven in je tuin 1 juli 2018

Leven in je tuin door meer groen

Op zondag 1 juli organiseerde NME Culemborg de activiteit ‘Leven in je tuin’ op kinderboerderij De Heuvel.  300 bezoekers trotseerden de hitte en kwamen een kijkje nemen en leerden veel over het effect van meer groen in je directe woonomgeving.

Tijdens deze activiteit werd een waterdemonstratietafel geïntroduceerd op de kinderboerderij. Met de tafel wordt inzichtelijk gemaakt wat het effect is van de verschillende keuzes van aanleg van de omgeving. Wanneer blijft het water staan en welke maatregelen helpen om het water weg te laten zakken? De tafel zal vanaf nu een vast onderdeel worden op de kinderboerderij waar kinderen en volwassenen mee kunnen experimenteren.

De inrichting van je tuin heeft effect op alles wat er leeft in die tuin. De kinderen mochten hun eigen droomtuin ontwerpen. Er waren diverse mensen van de NVWC aanwezig om advies te geven over hoe je je tuin aantrekkelijker kunt maken voor diverse dieren. Zij zochten en benoemden tevens samen met de kinderen de vlinders in de vlindertuin. De imker had een bijenkast en imkerkleding bij zich en vertelde over het leven van de bijen. De kinderen voerden diverse bijendansen uit en lieten zich schminken als bij of vlinder.

Voor de eigen tuin maakten de kinderen een zaadbom die vol zit met zaadjes van bloemen waar veel bijen en vlinders op af komen. Bovendien zaaiden ze hun eigen munt- of lavendelplantje om mee naar huis te nemen. De kabouters hadden allen een interessante vraag op hun buik.