Ik weet wat ik eet! 19 mei 2019

Op zondag 19 mei organiseerde NME Culemborg een activiteit over voeding op kinderboerderij De Heuvel. Maar liefst 1300 bezoekers kwamen proeven, ruiken, voelen, beleven en leren over vele soorten voedsel.

Met de activiteit ‘Ik weet wat ik eet’ stond NME Culemborg stil bij de productie van ons eten. Waar komt onze melk vandaan en hoe wordt kaas gemaakt. Wat is de belang van de bijen en hoe smaken de verschillende soorten honing. Dat vers geperst sap van appels overheerlijk is, hebben vele kinderen en volwassenen gedurende deze middag zelf kunnen proeven. Bij de groente- en fruitkraam werden alle zintuigen aan het werk gezet. Door middel van zien, proeven, ruiken en voelen werd er volop beleefd. De kinderen gingen in de speeltuin spelenderwijs op zoek naar alle ingrediënten voor een pannenkoek. Nadat ze alles vergaard hadden, mochten ze een pannenkoek eten. Het bedrijf Raafjeshof was aanwezig om te vertellen over de manier waarop zij schapen houden. Het vlees kon hier ook geproefd worden, net als hun eigen gemaakte jam. Bij de knutselkraam werden veel fleurige gebakjes gemaakt die eeuwig houdbaar blijven. De kabouters op het terrein hadden deze keer allemaal een vraag op hun buik over voedsel.

Nieuwe vrijwilligers gezocht

Voor deze uitdagende en druk bezochte activiteiten zijn wij op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Met meer vrijwilligers kunnen we onze middagen nóg leuker maken. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Pauline Hoevenaars, adviseur natuur- en milieueducatie: p.hoevenaars@culemborg.nl.