Hulp aan dieren 29 oktober 2017

Op kinderboerderij De Heuvel vertelden professionals en vrijwilligers afgelopen zondagmiddag over hun beroep. Allemaal werken ze met dieren. Hoefsmid Toine liet zien hoe Hilke, de pony van de kinderboerderij, nieuwe “schoenen” krijgt. Onder veel belangstelling werden de nieuwe hoefijzers op maat gemaakt en onder de hoeven van Hilke geslagen. Ook vier vrijwilligers van de dierenambulance vertelden over hun werk. De ambulance mocht van buiten en van binnen bekeken worden. Tussen de ruim 400 bezoekers werd zelfs een nieuwe vrijwilliger voor de dierenambulance gevonden. Meike de Lange is veterinair natuurgeneeskundig  diertherapeut. Zij legde aan de hand van een interactief spel uit dat ze bij haar werk goed let op het gedrag en de emoties van dieren.

Bij het dierenasiel in Leerdam worden dieren opgevangen. Zij verzorgen dieren tot ze een nieuw huis voor hen hebben gevonden. Tijdens deze laatste NME-activiteit hadden we ook nog een heel bijzonder dier te gast. Bart Krebaum vertelde over het leven met zijn hulphond Cooper: hoe Cooper hem de weg wijst en waarom mensen de hond niet mogen aaien als hij voor Bart aan het werk is. Kinderen mochten Bart alles vragen over Cooper en de training die hij via het KNGF heeft gekregen.

De dieren van de kinderboerderij werden door de kinderen goed verzorgd. Zij mochten deze middag helpen met het voeren van de dieren. Soms best spannend!

Veel kinderen verlieten de kinderboerderij geschminkt als dier of met een dierenmasker en namen een zelfgemaakt pindasnoer mee voor de vogels in hun eigen tuin.