Een reis door de tijd 27 mei 2018

Culemborg 700 activiteit op kinderboerderij

 Op zondag 27 mei organiseerde NME Culemborg een activiteit in het kader van Culemborg 700. Tijdens de activiteit viel er veel te leren over Culemborg en het boerenleven de afgelopen 700 jaar. 250 bezoekers kwamen op deze activiteit af.

 NME Culemborg organiseerde op 27 mei de activiteit ‘een reis door de tijd: Culemborg 700’ in het kader van het jubileumjaar. De insteek van deze activiteit was de geschiedenis van Culemborg en het boerenleven tussen 1318 en nu. Aan de hand van een beeldende tijdlijn werd er duidelijk gemaakt wat er in de verschillende decennia gebeurd is in Culemborg. In spelvorm viel er nog veel te leren over deze periode voor jong en oud. De fantasie werd ook geprikkeld bij de vraag hoe Culemborg er volgens de kinderen in de toekomst uit zal zien. In de vorm van een wedstrijd konden de kinderen hiervoor tekeningen maken of een brief schrijven over hun beeld bij het leven over 70 jaar.  De winnaars van deze wedstrijd zijn Emin van 4 jaar en Yfke van 7 jaar. Volgens hen wonen we over 70 jaar in een mini huis en hebben de mensen twee kleuren haar; op school krijg je les van een robot, gaan de deuren vanzelf open en heb je erg fijne relaxstoelen op school. De prijswinnaars winnen een speciale Culemborg editie van Tony Chocolonely.
De kinderen maakten hun eigen stamboom op een speelse creatieve manier. Gedurende de middag was de papklok veelvuldig te horen op de kinderboerderij tijdens het papklokkenspel waarbij de kinderen hun oogst binnen moesten halen voordat de klok aangaf dat de poort dicht ging.
Jong en oud kon zich verkleden als boer of boerin van 100 jaar geleden.
Op de boerderij zijn alle ingrediënten die nodig zijn om een lekkere pannenkoek te maken voorhanden. Nadat alle ingrediënten verzameld waren, konden de kinderen hun eigen pannenkoek bakken en opeten. De burgemeester die een uitgebreid bezoek bracht aan de kinderboerderij werd getrakteerd op een pannenkoek gemaakt door een van de deelnemers.
Alle kabouters op het terrein hadden een vraag op hun buik over het boerenleven en de geschiedenis van Culemborg.

Een activiteit in het kader van Culemborg 700 die op kinderniveau zeer leerzaam was voor zowel jong als oud. Er viel veel te leren over Culemborgse feiten van de afgelopen 700 jaar.
Helaas was het weer niet al te best waardoor het aantal bezoekers minder was dan gehoopt.

.