Bomen over bomen 24 september 2017

Op zondag 24 september organiseerde NME Culemborg een activiteit over bomen. 700 bezoekers kwamen langs en leerden veel over de boom.

Aan een boom valt veel te ontdekken. Hoe kun je opmeten hoe hoog een boom is? Hoe meet je de dikte van de boom en hoe kun je zien hoe oud een boom is? Hoe dit allemaal werkt, is door veel kinderen ontdekt. De kinderen konden zelf van de net geoogste appels heerlijke verse appelsap maken. Er werd volop geproefd en hele flessen zelf geperst sap gingen mee naar huis. Gedurende de middag werd er een aantal bomenverhalen voorgelezen. Aan de hand van een spel konden de kinderen leren wat fotosynthese nou eigenlijk betekent en hoe het werkt. Met de takken en bladeren van de bomen werden erg leuke poppetjes geknutseld. De kabouters op het terrein hadden allemaal een toepasselijke vraag op hun buik. De wensboom kwam gedurende de middag steeds voller te hangen met allemaal wensen voor de natuur. Eén van de wensen, nl. dat er weer konijnen op de kinderboerderij zouden komen, gaat meteen in vervulling. Binnenkort zullen er weer konijnen zijn.

NME Culemborg hing de wens in de boom dat er op korte termijn nieuwe enthousiaste vrijwilligers gevonden zullen worden om mee te helpen met het organiseren of uitvoeren van onze Heuvelactiviteiten. Zowel de projectgroep die de activiteiten voorbereidt, als de groep met activiteitenvrijwilligers die helpen met de uitvoering is te klein. Daarom zijn wij met spoed op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Aanmelden of meer informatie is te krijgen door een mail te sturen naar: p.hoevenaars@culemborg.nl