Augustinusschool Culemborg wint opnieuw Natuurfeestdag-wisseltrofee

Dinsdagmiddag 11 april hebben Staatsbosbeheer en Natuur- en Milieueducatie Culemborg
‘de Natuurfeestdag- wisseltrofee’ uitgereikt aan groep 8 van de Augustinusschool.

Bij binnenkomst in het lokaal werd de organisatie met luid gejuich ontvangen. De leerkrachten hadden hun overwinning geheim weten te houden tot de trofee klaar was.
Naast de trofee kregen alle leerlingen vanuit de NME een Culemborg pen en uit handen van boswachter Elyssa Henderson een handig pasje om teken mee te verwijderen.

Bij de Natuurfeestdagen helpen leerlingen jaarlijks bij het onderhoud van het griendlandschap.
Ook dit jaar hebben leerlingen actief griendhout gesnoeid en opgebost.
De dagen werden georganiseerd door Natuur- en Milieueducatie Culemborg, de gemeente Culemborg, de Natuur- en Vogelwacht en Staatsbosbeheer. De versnaperingen werden mogelijk gemaakt door natuurwinkel Naturijn en supermarkt Albert Heijn.

Van alle deelnemende scholen waren de leerlingen van de Augustinusschool opnieuw de terechte winnaars. Zij werkten bijzonder enthousiast bij het griendcomplex aan de Zeedijk
en wisten ook op de meest veilige en nauwkeurige manier te snoeien
en hebben daarbij het best samengewerkt. Daarnaast leek het of de barre weersomstandigheden hen niet deerde en genoten ze zelfs van het werk in de komklei.

Door de inzet van de kinderen kunnen de gesnoeide wilgen weer goed uitlopen. Op deze manier hebben de leerlingen bijgedragen aan het in stand houden van, de voor Rivierenland zo typische, grienden.

Foto: Boswachter Elyssa Henderson heeft de NFD trofee uitgereikt aan leerlingen van de Augustinusschool .